Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś marynowany w winie.

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 30 dag
wino białe 250 ml
szałwia liście 3 szt
sól 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 70 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś marynowany w winie.

Kroki postępowania

1
Wino zagotować z sokiem cytrynowym i przyprawami, ostudzić.
Krok 1 - Łosoś marynowany w winie. foto
2
Łososia ,cienkim nożem, pokroić na cienkie plasterki.
Krok 2 - Łosoś marynowany w winie. foto
3
Fileciki ułożyć w naczyniu ,zalać zimną marynatą, przykryć i odstawić na 2-3 dni do lodówki lub innego chłodnego miejsca.
Godzinę przed podaniem wyjąć filety z lodówki ,osączyć i ułożyć na półmisku.
Krok 3 - Łosoś marynowany w winie. foto
4
Można przygotować mini kanapeczki. Marynowany łosoś dobrze smakuje z chrzanem w śmietanie. Uwaga! Do marynowania nadają się jedynie świeże ryby.
Krok 4 - Łosoś marynowany w winie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.02.2014 00:07
moja ulubiona ryba
Gabi44 28.11.2013 19:15
Świetna "zagryzka",a ja lubię na chlebku z masełkiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak