Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zupa gulaszowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka bez kości 1 kg
papryka czerwona 1 sztuka
papryczka chili 1/2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 5 sztuk
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól,pieprz, chili w płatkach do smaku
papryka zielona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zupa gulaszowa

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i wrzucić kawałki mięsa. Podsmażyć. W między czasie pokroić cebule w małą kostkę. Dodać ją do garnka i smażyć dalej. Papryki umyć, osuszyć, pozbawić nasion i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać do garnka i ciągle razem smażyć. Obrane ząbki zetrzeć na drobnych oczkach a następnie rozetrzeć z łyżeczką soli. Dodać do garnka. Papryczkę chili pokroić drobno i dać do garnka. Wlać 3 litry wody i zagotować. Obrane ziemniaki umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Dodać do wrzącego wywaru. Gotować aż ziemniaki będę miękkie. Do miseczki wlać około 3 chochle wywaru i dodać mąkę oraz koncentrat, wymieszać. Dodać do zupy i ponownie zagotować i gotowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.12.2013 23:04
wyśmienita zupa , idealna na przyjęcie:-)
Beatris 29.11.2013 12:22
Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę takiej zupki.
dada 29.11.2013 11:50
mniam mniam :)
gosia561 28.11.2013 23:26
doskonale rozgrzewająca
patryska76 28.11.2013 22:22
Pyszna zupka ;)
Jolie 28.11.2013 22:06
idealna na chłodne dni :)
2milutka 28.11.2013 22:05
Moniczko pyszna!!!
Renata9 28.11.2013 21:46
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak