Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza na spodzie z fioletowego kalafiora z ośmiornicą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 mały
jajko 1 średnie
mąka pszenna 4 łyżki
parmezan starty 4 łyżki
ośmiornica 100 g gotowanej
cukinia 1 mała
granat 0,5 szt
oliwa 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na spodzie z fioletowego kalafiora z ośmiornicą

Kroki postępowania

1
Ośmiornicę (u nas były to macki pocięte w plasterki, można kupić mrożone) polać sokiem z cytryny i posypać pieprzem. Odłożyć do lodówki na 10 minut.

Kalafiora podzielić na różyczki.
Krok 1 - Pizza na spodzie z fioletowego kalafiora z ośmiornicą foto
2
Blenderem zmiksować do na gładką masę, z solą i pieprzem.
Krok 2 - Pizza na spodzie z fioletowego kalafiora z ośmiornicą foto
3
Do zmiksowanego kalafiora dodać oliwę z oliwek, mąkę, jajko, 2 łyżki parmezanu. Ugnieść ciasto. Wyłożyć na blaszkę nasmarowaną masłem lub wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 3 - Pizza na spodzie z fioletowego kalafiora z ośmiornicą foto
4
Na pizzy ułożyć cukinię (najlepiej grubsze plastry bo moje cienkie plasterki przypalały się niestety), kawałki ośmiornicy i granat.
Krok 4 - Pizza na spodzie z fioletowego kalafiora z ośmiornicą foto
5
Posypać resztą parmezanu i piec 25 min w 180 stopniach.
Krok 5 - Pizza na spodzie z fioletowego kalafiora z ośmiornicą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 21.02.2014 12:12
poszalałaś:):)
jasiek 29.11.2013 11:36
ekstra pomysł
joanna__s 29.11.2013 11:25
Ale pomysł. Ja bym się chyba nie odważyła.
Mysiunia 29.11.2013 11:20
jak zawsze znakomity i niebanalny przepis na świetne danie :)
Olga_SK 29.11.2013 10:37
Rewelacja! :)
Paolcia 29.11.2013 10:11
smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak