Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z kurczaka w "paprykowej panierce"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 1 kg
mąka pszenna 7 łyżek
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
olej do smażenia 5 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z kurczaka w "paprykowej panierce"

Mąkę, kucharek, słodką paprykę mieszamy razem. Następnie dokładnie obtaczamy polędwiczki w przygotowanej panierce. Na patelnie nalewamy olej do smażenia (ważne żeby był dobrze rozgrzany) i wrzucamy opanierowane polędwiczki. Pieczemy około 5-7 minut w zalezności od tego jak bardzo chcemy wysmażone.
Jest to prosty ale bardzo pyszny przepis. Mogą być podawane na obiad, lub jako przekąska.
Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 30.11.2013 22:52
proste i smaczne, wypróbuję ale bez kucharka :)
IwonaDD 30.11.2013 18:17
ale pięknie zarumienione
Gracer 30.11.2013 18:16
super przepis
MagdaXXX 30.11.2013 17:33
bardzo apetyczne
Konczi 30.11.2013 17:18
pysznie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak