Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeczpoczmaki - Tatarskie pierogi

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso indycze 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
marchewka 3 szt
ciasto francuskie
sól
curry
Papryka ostra mielona Prymat
olej
ryż 2 (ugotowany)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jeczpoczmaki - Tatarskie pierogi

Gotujemy ryż z dodatkiem soli i curry, tak aby był lekko niedogotowany. Mięso podsmażamy na patelni w niewielkiej ilości oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Do przesmażonego mięsa dodajemy startą marchewkę i przestudzony ryż. Przyprawiamy solą, pieprzem, curry, ostrą papryką. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i do środka kładziemy łyżkę nadzienia – całość zalepiamy. Pieczemy w piekarniku ok. 30 – 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przed pieczeniem warto posmarować żółtkiem, aby nabrały złocistego koloru. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.06.2015 13:44
fajny przepis wart wypróbowania
Lidzia 18.02.2014 12:38
Muszę wypróbować.
Motorek 15.02.2014 11:10
fajnie się frezentują
sylwunia
sylwunia 07.02.2014 11:33
ciekawe,apetyczne pierogi
dorotka0000025 07.02.2014 10:43
trzeba wyprobowac
IwonaDD 30.01.2014 14:21
super danie
sylwia_sl 26.11.2013 22:08
Każdy kto jadł to danie bardzo je chwalił. Podpowiem jeszcze, że jeśli zostanie Wam farszu to można zamrozić i wykorzystać przy następnej okazji.
eliza135 26.11.2013 21:04
ciekawe nie znam tego
Stenka 26.11.2013 18:18
ciekawy przepis
Marlenka.S 26.11.2013 17:59
fajny przepis, do wypróbowania
jasiek 26.11.2013 16:06
super są tatarskie dania
Kasia35 26.11.2013 15:32
świetna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak