Przepis i sposób przygotowania na: Tort gruszkowy ociekający bitą śmietaną i wódką
Kroki postępowania
Tort wkładamy do lodówki na co najmniej 5 godzin, najlepiej całą noc do całkowitego stężenia.
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/4 szklanki |
jajko | 3 sztuki |
cukier | ¾ szklanki + 4 łyżk |
ekstrakt z wanilii | 1 łyżka + 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana 30% | 600 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2,5 łyżki |
kakao do posypania | |
Serduszka cukrowe | 12 sztuk |
syrop z gruszek | ¼ szklanki |
wódka | 1/3 szklanki |
dżem z czarnej porzeczki | 6 łyżek |
gruszki w zalewie | 850 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: