Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz Ukraiński

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak kawałek
kość wołowa 1
buraki ćwikłowe 300 g
marchew 2
pietruszka 1
cebula 1
bób 300 g
ziemniaki 3-4
por 10 cm
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 1
cukier 1 łyżka
sól
pieprz
ocet jabłkowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz Ukraiński

Kość wołową i kurczaka umyć, Wodę (ok 2 litry) zagotować, włożyć kurczaka i kość, odszumować, pogotować ok pół godziny. Buraczki pokroić w drobne plasterki, machewkę i pietruszkę w talarki dodać do wywaru, wrzucić ziele angielskie i listek laurowy i drobno pokrojoną cebulę , dodać łyżkę octu. Gotować aż buraki będą miękkie ok 1 godzinę. Następnie dodać ziemniaki, bób i pora. Mięso i kości wyjąć, oddzielić od kości i dodać do barszczu. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia2005 28.11.2013 15:58
Smakowite zdjęcie i piękna deska :-)
Barbara13 28.11.2013 10:52
świetny taki barszczyk
Jadwiga/Jaga85 27.11.2013 22:21
Zdjęcie super!!!
Jusiaa 27.11.2013 20:08
Pychotka, moje smaki:)
Ola1984 27.11.2013 18:32
Piękne zdjęcie i pyszny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak