Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka w cebuli
Kroki postępowania
Każdy plaster karkówki obsmażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron, na patelni.
Karkówkę przełożyć cebulką, dodać wodę i dusić na małym ogniu 40 minut.
Aromatyczna i rozpływająca się w ustach duszona karkówka w cebuli. Zróbcie ja na obiad lub kolację - na pewno wszyscy z apetytem zjedzą to danie.
karkówka | 50 dag |
cebula | 5 sztuk |
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat | 2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Oregano suszone Prymat | 0,5 łyżeczki |
Sól ziołowa jodowana Prymat | 0,5 łyżeczki |
Pieprz czarny grubo mielony Prymat | 0,5 łyżeczki |
woda | 1/4 szklanki |
olej | 100 mililitrów |
Każdy plaster karkówki obsmażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron, na patelni.
Karkówkę przełożyć cebulką, dodać wodę i dusić na małym ogniu 40 minut.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: