Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser mocno czekoladowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 3 szt
żółtko jajek 6 szklanki
cukier 15 dag
mleko 1 szklanka
śmietana kremowa 30% 1 szklanka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser mocno czekoladowy

Wykonanie:
Żółtka ubić z cukrem i wymieszać z mąką. Mleko zagotować, połączyć z kilkoma łyżkami masy żółtkowej i wlać do pozostałej żółtkowej masy. Wstawić na najmniejszym płomieniu i mieszać do zgęstnienia. Następnie połączyć z czekoladami wcześniej startych na tarce. Całość mieszać do czasu rozpuszczenia się czekolady i ostudzić. Ubić kremówkę i razem dokładnie wymieszać. Przelać do ozdobnych pucharków i wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 09.12.2013 22:23
I w tym momencie,tzn.po zjedzeniu,endorfiny i...waga szaleją!Myślę o mojej tuszy.
Milka100 09.12.2013 21:54
uwielbiam czekoladowe desery
Niki22 09.12.2013 20:58
czekolada mmm i cały świat staje się piękny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak