Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie własnym z kaszą pęczak

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
cebula 2
margaryna 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
przyprawy
pęczak 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie własnym z kaszą pęczak

Schab kroimy obtaczamy w mące, na patelni roztapiamy margarynę, gdy osiągnie optymalnie wysoką temperaturę to przesmażamy na nim mięso. Następnie dodajemy sól, pieprz, jarzynkę do smaku, dolewamy nieco wody i dusimy mięso pod przykryciem. Po 30 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, w razie potrzeby jeszcze nieco wody i dalej dusimy do miekkości mięsa. kaszę pęczak gotujemy do miękkości, gorącą podajemy ze schabem i polewamy sosem, w którym mięso się dusiło

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.12.2013 13:01
to jest pyszny obiadek dla mnie :)
Olga_SK 10.12.2013 11:05
Ładnie podane danie :)
okrysia 10.12.2013 09:09
SMACZNE TO!
Paolcia 10.12.2013 08:37
bardzo apetycznie wygląda :)
Aga-25 10.12.2013 08:22
pyszny schab
Agnieszka-87-25 10.12.2013 08:04
apetyczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak