Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
pomidor 1
ogórek 1
sól
pieprz
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy do miski.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem foto
2
Pomidor myjemy, osuszamy , kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem foto
3
Ogórek obieramy i także kroimy w kostkę.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem foto
4
Tuńczyka rozdrobnionego osączamy z nadmiaru oleju, po czym przekładamy do warzyw. Całość przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem foto
5
Surówkę przekładamy na półmisek.
Krok 5 - Surówka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.12.2013 07:32
Chętnie skosztuję :)
Ania321 03.12.2013 22:42
moje smaki, pycha :)
Paolcia 03.12.2013 21:38
bardzo apetycznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak