Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z czerwonym ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6 pasków wędzonej kiełbasy
pół pomidora
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
CZERWONY RY Ż:
4 łyżki suszonych buraków
1 łyżka suszonych warzyw
sól
zioła dalmatyńskie
olej rzepakowy
masło
bulion 2 szklanki
schab 6 plastrów (wieprzowy)
ryż paraboliczny 2 torebki
ser topiony (ze szczypiorkiem)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z czerwonym ryżem

Plastry schabu rozbijamy cieniutko, solimy i oprószamy papryką. Układamy na każdym pasek kiełbasy, kawałek pomidora, trochę topionego serka i piórko cebuli, po czym zwijamy roladki. Zatapiamy ej w jaku oraz w bułce tartej pomieszanej z mąką pszenną i suszonymi warzywami, smażymi na złocisto na oleju.
Masło wrzucić do rondla, na rozgrzane wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić ją, wsypać ryż, podlać trochę olejem, smażyć 10 minut, zalać bulionem, dodać buraczki suszone, doprawić solą, pieprzem i ziołami, gotowac mieszając tak długo aż ryż bedzie gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 04.12.2013 18:20
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak