Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po argentyńsku z wolnowaru

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler naciowy 3 łodygi
wędzony czosnek 1 główka
ziele angielskie 2 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
olej 2 łyżki
ziemniaki 500 g
dynia 250 g
wino czerwone 250 ml
oliwki 15 sztuk
cebula czerwona 1 sztuka
kumin 1/4 cały
karkówka 1 wołowa
papryka 2 (morron)

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po argentyńsku z wolnowaru

1. Dno misy wolnowaru smarujemy olejem, następnie wkładamy grubo posiekane: cebulę i łodygi selera. Całość dokładnie mieszamy, wolnowar włączamy na dużą moc i zostawiamy na godzinę.

2. Po godzinie wolnowar przełączamy na małą moc, a do misy dodajemy: pokrojoną w grubą kostkę wołowinę, pokrojoną w kawałki paprykę odsączoną z zalewy, oliwki w całości, przekrojoną na pół główkę czosnku oraz wszystkie przyprawy. Całość zalewamy winem i pozostawiamy na 6 godzin.

3. Po 6 godzinach zawartość misy mieszamy i próbujemy sosu. Jeśli jest za mało słony, dodajemy odrobinę soli. Potrawę gotujemy jeszcze przez 3 godziny.

4. Ziemniaki i dynię obieram, kroimy w kostkę i gotujemy 10 - 14 minut. Następnie tłuczemy lub przepuszczamy przez praskę i podajemy jako dodatek do wołowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 04.12.2013 23:23
Slow cooker świetnie nadaje się do takiego ciekawego przepisu.
kasienka23 04.12.2013 18:24
smaczne danie!
Krzysztof15 04.12.2013 14:46
pardzo smaczne
Aga-25 04.12.2013 14:12
mniam pychota
Agnieszka-87-25 04.12.2013 14:08
pysznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak