Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki ryżowe z żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

siemienie lniane mielone 1 łyżka
jajko
brązowy cukier 1 łyżka
olej do smażenia
duża garść zmielonych orzechów
żurawina
ryż brązowy 100 g
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki ryżowe z żurawiną

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy do miękkości. Do przestudzonego ryżu dodajemy jedno jajko, drobno posiekaną żurawinę, siemię lniane, brązowy cukier- całość dobrze mieszamy
Krok 1 - Kluseczki ryżowe z żurawiną foto
2
Z masy ryżowej formujemy albo kulki, albo łezki, które następnie panierujemy w orzechach włoskich.
Krok 2 - Kluseczki ryżowe z żurawiną foto
3
Kluseczki smażymy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Przekładamy na ręcznik papierowy.
Krok 3 - Kluseczki ryżowe z żurawiną foto
4
Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!
Krok 4 - Kluseczki ryżowe z żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 05.12.2013 17:56
smakowite chętnie bym zjadła
Niki22 05.12.2013 17:50
ja robię podobne ale z gruszką lub z ananasem :)
Marta11 05.12.2013 16:20
jakich jeszcze nie jadlam
idealme 05.12.2013 16:13
jestem bardzo ciekawa jak smakują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak