Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące udka i podudzia z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
podudzia z kurczaka 4 sztuki
bulion 2 litry
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 gram
płatki kukurydziane 100 gram
Czosnek suszony Prymat szczypta
przyprawa do gyrosa szczypta
jajko 2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące udka i podudzia z kurczaka

Kroki postępowania

1
Bulion zagotować, wrzucić umyte udka i podudzia. Gotować ok. 20 - 30 minut w zależności od wielkości (w każdym razie tak długo, aż nie będą surowe :))
Krok 1 - Chrupiące udka i podudzia z kurczaka foto
2
Jajka rozkłócić w głębokim talerzu. Przygotować panierkę: do bułki tartej dodać rozgniecione płatki kukurydziane oraz granulowany czosnek, mieloną paprykę oraz przyprawę do gyrosa. Ugotowane udka i podudzia obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w panierce (można te czynności powtórzyć :))
Krok 2 - Chrupiące udka i podudzia z kurczaka foto
3
Panierowane udka i podudzia smażyć ze wszystkich na rozgrzanym oleju, aż osiągną złocisty kolor.
Krok 3 - Chrupiące udka i podudzia z kurczaka foto
4
Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami (ja dzisiaj podałam z pieczonymi ziemniaczkami :))

Smacznego! :)
Krok 4 - Chrupiące udka i podudzia z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 06.12.2013 09:12
bardzo apetyczne
bhb8 05.12.2013 23:51
Z chęcią by się zjadło :)
edludwicki 05.12.2013 21:50
idealnie na obiad
Małgorzata106 05.12.2013 20:12
super pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak