Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Piaskowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
margaryna 0,5 kostki
mąka pszenna 1,75 szklanki
mąka ziemniaczana 0,25 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 0,5 szklanki
jaja 2
margaryna do smarowania formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do obsypania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Piaskowa

Mąkę pszenną przesiej i wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
Margarynę ucieraj z cukrem pudrem na gładką masę.
Następnie dodaj jaja i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Całość ucieraj na gładką masę.
Pod koniec ucierania dodaj mleko. Dokładnie wymieszaj.

Ciasto wylej do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Babkę piecz około 40 minut w temperaturze 150 stopni.

Po upieczeniu babkę porządnie wystudź.
Gotową polewę przygotuj wg przepisu na opakowaniu i za pomocą pędzla smaruj nią babkę.

Smacznego! ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 20.12.2013 00:17
babeczka jak malowana
Agata3 18.12.2013 19:14
bardzo dobra babeczka:)
2milutka 18.12.2013 14:45
apetyczna czarna pani:)
Megg 18.12.2013 11:42
wygląda bardzo smakowicie
nutellla 18.12.2013 11:40
pięknie wygląda
aniagdz 18.12.2013 11:24
ulubiona babka ;)
kriko 18.12.2013 10:06
babeczka super
pawel123 18.12.2013 09:51
smakowicie wyglada
Krzysztof15 18.12.2013 09:44
pyszna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak