Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty i kukurydzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szkl kiszonej kapusty
1/2 puszki kukurydzy
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz
olej 1/4 szkl.
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty i kukurydzy

Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w małe paseczki, płuczemy i osuszamy. Olej mieszamy z cukrem, solą i najlepiej świerzo zmielonym pieprzem. Kukurydzę odcedzamy, dobrze odciśnietą kapustę drobno szatkujemy. Wszystkie składniki mieszamy i polewamy doprawionym olejem. odstawiamy do przegryzienia się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 05.02.2011 00:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak