Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka pod kołderką z cebuli, papryki i pieczarek

5.0
(33)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta papryka 1 mała
cebule 3 duże
pieczarki 30 dag
keczup pikantny 1/2 szkl
sól
pieprz
tłuszcz do formy
papryka czerwona 1 mała
karkówka 4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka pod kołderką z cebuli, papryki i pieczarek

Karkówkę myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem i rumienimy na patelni z obu stron.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Papryki myjemy kroimy w kostkę. Natłuszczone naczynie żaroodporne wykładamy piórkami cebuli. Na cebuli układamy karkówkę, wierzch posypujemy pokrojoną papryką i obkładamy pieczarkami. Smarujemy grubo keczupem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy godzinę. Podajemy z ziemniakami lub ryżem z dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.09.2014 21:07
smaczny obiadek
marcia7 18.12.2013 21:14
wspaniały sposób podania
Ola1984 18.12.2013 20:27
Mięsko na bogato :) Pysznie się prezentuje :)
malaczarna23 18.12.2013 18:00
wygląda smacznie
Megg 18.12.2013 17:37
przepyszna karkóweczka
Milka100 18.12.2013 15:08
palce lizać:)
norweska20 18.12.2013 15:04
dobre danie
Cranberry 18.12.2013 14:56
pyszne musi być :)
brioszka 18.12.2013 14:42
mniam, idealne jedzenie na zimę! pyszności :)
Konczi 18.12.2013 14:36
jest smacznie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak