Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy

Kroki postępowania

1
250 g fileta pstrąga łososiowego,
sól,
pieprz,
tymianek,
1 łyżeczka oliwy z oliwek,
ćwiartka cytryny.
Krok 1 - Pstrąg łososiowy foto
2
Pstrąga łososiowego myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Krok 2 - Pstrąg łososiowy foto
3
Od strony mięsa posypujemy tymiankiem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni grillowej. Po usmażeniu skraplamy sokiem z cytryny. Polecam, bo rybka jest pyszna i robi ją się bardzo szybko.
Krok 3 - Pstrąg łososiowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 20.12.2013 17:19
mniam mniam
Aga-25 20.12.2013 13:33
lubię rybki
Agnieszka-87-25 20.12.2013 13:23
ale wspaniała rybka
kriko 20.12.2013 11:32
wyglada bardzo smacznie
bietka 20.12.2013 10:45
smaczna rybka :)
Marta1986 20.12.2013 09:51
pycha mniam
krystyna330 20.12.2013 09:50
poprosze kawałek
Kasia35 20.12.2013 09:26
pyszny pstrąg
Romanowka 20.12.2013 09:00
Tak lubię, bez komplikacji i smaczne!
Konczi 20.12.2013 08:30
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak