Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort „Pischinger”

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada lub kakao 10 dag
cukier 10 dag
masło 1 łyżka
śmietanka 10 dag
orzechy włoskie 10 dag
andrut 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort „Pischinger”

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Czekoladę rozdrobnić, dodać cukier, śmietankę i masło po czym wymieszać i zagotować.
Krok 1 - Tort  „Pischinger” foto
2
Następnie wsypać zmielone orzechy i gotować do uzyskania gęstej masy.
Krok 2 - Tort  „Pischinger” foto
3
Przestudzić i smarować andruty. Czekoladę na lukier rozpuścić na wolnym ogniu, wymieszać ze śmietanką i również mieszać do uzyskania gęstej masy.
Krok 3 - Tort  „Pischinger” foto
4
Gorąca masą oblać dokładnie tort i wyrównać boki.
Krok 4 - Tort  „Pischinger” foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 21.12.2013 22:24
szybko i smacznie
ssylwiaa 21.12.2013 20:00
a właśnie dziś natknęłam się na ten tort w książce kucharskiej i zastanawiam się, czy by nie zrobić... ;)świetnie się prezentuje!
gosia1988 21.12.2013 18:31
smakowicie wygląda
cukiereczek 21.12.2013 18:19
wspaniały tort
everay 21.12.2013 15:48
napewno przepyszny
norweska20 21.12.2013 15:42
smakowitości taki torcik
Milka100 21.12.2013 15:40
fajny torcik
babajaga1969 21.12.2013 15:15
bardzo lubię taki waflowy torcik
halina17 21.12.2013 14:58
Szybki do zrobienia , smaczny.
Stenka 21.12.2013 14:51
smakowicie wygląda
agnieszka214 21.12.2013 14:36
smaczny mozna zrobic do szybko i fajnie
as28 21.12.2013 13:49
mniam mniam
teresa18 21.12.2013 13:47
Efektowny:-)
iwi 21.12.2013 12:41
Super torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak