Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort serowy na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
cukier waniloowy 1 szt.
jaja 1 szt.
żółtko jajek 2 szt.
cukier 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 dag
masło 1 kostka
twaróg 25 dag
galaretka malinowa 1 szt.
herbatniki 1 opakowanie
owoce 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowy na zimno

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu- odstawić. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i namoczoną wcześniej w zimnym mleku żelatyną, żółtka utrzeć i wlewać bardzo powoli stale mieszając na gorące mleko. Następnie zagęścić podgrzewając i cały czas mieszając , uważać przy tym aby nie zagotować- ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z ostudzoną masą bardzo dokładnie.
Krok 1 - Tort serowy na zimno foto
2
Ser zmielić i połączyć z gotową masą, jeżeli mamy mrożone owoce, to dodajemy w całości na samym końcu- lekko mieszając z masa serową.
Krok 2 - Tort serowy na zimno foto
3
Możemy również dodać bakalie lub czekoladę zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.
Krok 3 - Tort serowy na zimno foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 21.12.2013 18:01
lubie ciasta
Jusiaa 21.12.2013 17:23
Pycha ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak