Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna jarzynowa zupa z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 300 g
ziemniaki 3 szt
marchewka 1 szt
seler kawałek
por
biała kapusta 200 g
masło do smażenia
do smaku sól
pieprz
czerwona czubryca

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna jarzynowa zupa z mięsem

Do garnka wlać około 2 litrów wody,zagotować i dodać pokrojone w
kostkę mięso.Wrzucić liść laurowy.Gotować 35 minut. Następnie dodać
marchewkę,seler starty na tarce o dużych oczkach,kapustę pokrojoną i
ziemniaki pokrojone grubą kostkę.
Por pokroić w krążki, mocno zeszklić na maśle i dodać do zupy.
Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą i pieprzem i czerwoną
czubrycą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 22.12.2013 13:19
fajna zupka
noninka77 22.12.2013 11:50
lubię takie zupki:)
Joannasz3190 22.12.2013 10:08
Smaczna i sycąca
Paolcia 22.12.2013 09:41
smacznie wygląda :)
maciek7 22.12.2013 09:41
pyszna zupka
kasiaw 22.12.2013 09:38
super rozgrzewająca na zimę
Konczi 22.12.2013 09:34
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak