Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA Z MARCEPANEM

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa marcepanowa 150 g
jajko 3 sztuki
mąka 100 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
śmietana kremówka 200 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
orzechy włoskie 150 g
cukier waniliowy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA Z MARCEPANEM

Marcepan zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Oddzielić żółtka od białek. Ub9ić białka,dodać cukier,żółtka i suche składniki. Wymieszać całość. Dodać śmietanę i marcepan. Uważać żeby marcepan nam się nie posklejał.
Piec około 60 minut w 175 stopniach.
Polać lukrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 26.12.2013 12:22
ale musi być dobra!
tomek18 25.12.2013 17:29
mmhm:) uwielbiam marcepan:) to musi być super babeczka
margaret 25.12.2013 12:36
fajna babka
Wiesława1 25.12.2013 08:43
Świetna baba
IwonaDD 24.12.2013 14:24
pięknie wyrosła
gosia561 24.12.2013 14:13
wspaniała na święta
olla85 24.12.2013 12:07
Fajna babka :) Musi być bardzo smaczna. I jeszcze z marcepanem a ja kocham marcepan!
Romanowka 24.12.2013 11:36
Elegancka i smakowita babeczka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak