Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie octowej z rodzynkami

2.0
(8)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2-3 sztuki
woda 2 szklanki
ocet 10 % 1/2 szklanki
cukier kryształ 3 łyżki
rodzynki 2 łyżki
śledzie 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie octowej z rodzynkami

Śledzie wypłukać ze słonej wody i pokroić na małe kawałki. Wodę zagotować z octem, cukrem i pokrojoną w paski cebulą. Dodać rodzynki i wystudzić zalewę.

Pokrojoną rybę ułożyć w słoju i zalać zimną zalewą. Pozostawić w chłodnym miejscu do przegryzienia się składników na co najmniej 1 dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 27.12.2013 19:21
oryginalne :)
mysza75 27.12.2013 12:06
pyszne śledziki
Monika58 27.12.2013 10:54
smaczne, dobre z rodzynkami
Katarzyna59 26.12.2013 10:02
pyszne śledzie
Zdzisław 26.12.2013 00:26
dla mnie smacznie podano
Megg 25.12.2013 23:52
pyszne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak