Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicą na kościach wędzonych

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wędzone 1 sztuka
soczewica 1 szklanka
ziemniaki 3 sztuki
marchewka 2 sztuki
seler 1 sztuka
por 1\3 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicą na kościach wędzonych

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na kościach wędzonych, które gotujemy około 30 minut.
Krok 1 - Zupa z soczewicą na kościach wędzonych foto
2
Przygotowujemy warzywa: ziemniaki kroimy w kostkę , marchewkę i seler trzemy na tarce, por wrzucamy do zupy w całości. Odmierzamy potrzebną ilość soczewicy.
Krok 2 - Zupa z soczewicą na kościach wędzonych foto
3
Warzywa wrzucamy do wywaru, po 10 minutach dodajemy soczewicę i gotujemy kolejne 15 minut.
Krok 3 - Zupa z soczewicą na kościach wędzonych foto
4
Doprawiamy do smaku przyprawmy: pieprz, ziele angielskie, majeranek. Zupę możemy podać w czystej formie lub zabielić śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną wody.
Krok 4 - Zupa z soczewicą na kościach wędzonych foto
5
Zupa gotowa do podania.
Krok 5 - Zupa z soczewicą na kościach wędzonych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 17.12.2013 22:48
uwielbiam zupki z wędzonym aromatem
IwonaDD 14.12.2013 09:20
musiała być smaczna
Ania321 13.12.2013 23:38
wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak