Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z kukurydzą i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
cebula biała 2 sztuki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
jajko 4 sztuki
parówki 4 sztuki
olej 1 łyżka
natka pietruszki 1 szczypta
sól i pieprz 1 szczypta
papryka czerwona 1/2 (w puszce)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z kukurydzą i papryką

Obrane ziemniaki pokroić w dość drobną kostkę i ugotować na półmiękko.
Cebule obrać,pokroić w krążki i zeszklić na oleju.Dodać odsączone ziemniaki
i kukurydzę z puszki.Całość dusić przez 15 min na małym ogniu.Paprykę pokroić w kostkę,dodać do warzyw i dusić przez 5 min.Następnie wbić jaja,oprószyć je solą i pieprzem.Potrawę trzymać na małym ogniu przez kilka minut,aż jaja się zetną.Z parówek zdjąć osłonki,pokroić je i obsmażyć.Położyć na wierzchu potrawy i posypać natką pietruszki.Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 14.12.2013 12:57
super przepis
Laila2786 14.12.2013 12:13
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak