Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich z puree ziemniaczanym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat
czosnek 2 ząbki
ziemniaki
masło
śmietana 12%
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich z puree ziemniaczanym

Pierś myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety, delikatnie rozbijamy. Marynata: oliwa z oliwek, czosnek, zioła prowansalskie, oregano sól i pieprz. Nacieramy naszą pierś i odstawiamy do lodówki na pol godziny. W tym czasie obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie do miekkości, odcedzamy dodajemy łyżkę masła i łyżkę śmietany, ugniatamy na gładką masę. Pierś smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, z dwóch stron ok. 4-5 minut (nie za długo żeby nie przesuszyć). Pyszne szybkie danie gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 15.12.2013 13:48
pyszny obiad:)
Monia 15.12.2013 12:34
Pychotka na obiad :D
Bernadeta1 15.12.2013 12:00
lubię taki obiadek
iwi 15.12.2013 11:37
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak