Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie jogurtowo koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 2
mąka panierka
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat panierka
koperek 1
kostka warzywna 1
mąka 3łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 0,5l
woda pól szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie jogurtowo koperkowym

Filety z dorsza obtaczamy w mące z przyprawą do ryb.Potem panierujemy w jajku i na koncu w bułce tartej,dzięki temu nasza rybka będzie miała tzw skorupkę i mięsko rybki zachowa się w całości.Smażymy na rozgrzanym oleju. Przygotowujemy sos:
W garnku gotujemy 0,5l wody rozpuszczamy w niej kostkę warzywną. 3łyżki mąki dokladnie mieszamy w pół szklanki wody i dodajemy do gotujacej sie wody z kostką, ciagle mieszajac zeby nie zrobily sie kluchy, gotujemy nastepnie dodajmy posiekany koperek i 3łyżki jogurtu, sól i pieprz do smaku. Jesli nie czuc smaku koperku dodajemy wiecej soli gdyz sol podbija jego wyrazisty smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak