Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Brownie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 2 tabliczki
masło 200 g
cukier 220 g
mąka 100 g
jaja 6
polewa czekoladowa
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Brownie

Czekoladę łamiemy na kawałki , rozpuszczamy na małym ogniu .Ubijamy mikserem całe jajka , stopniowo dodajemy cukier i mąkę .Wlewamy przestudzoną czekoladę .Ciasto wlewamy do formy , posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą .Pieczemy okoŁo 25 minut w temp.200 C .Ciasto ma mieć niedopieczony środek , wtedy jest najlepsze . Studzimy , polewamy polewą , posypujemy cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justynka958 02.01.2014 15:58
mniaaam :)
Romanowka 02.01.2014 15:53
Czekoladowe pyszności!
cookarka 02.01.2014 15:31
pyszne ciasteczko
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 15:28
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak