Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z dyni i żurawiny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 300 g
świeże rzodkiewki 100 g
cukier trzcinowy 4 łyzki
cynamon 1 laska
Goździki całe Prymat 8 szt
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z dyni i żurawiny

Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Kostki dyni przekładamy do garnka i zalewamy ok 1,5 litra wody. Dodajemy żurawinę, goździki i laskę cynamonu i gotujemy. Do gotującego się kompotu dodajemy cukier i ocet. Całość mieszamy. Gotujemy jakieś 10 -15 minut od zagotowania się kompotu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 03.01.2014 08:42
Był bardzo smaczny. Nam bardzo odpowiada to połaczenie
Sylwia26 02.01.2014 18:05
smaczny ten kompocik :)
Monika10 02.01.2014 17:00
super kompot napewno dobry
patryska76 02.01.2014 16:23
Kompot z dyni? ;-) Takiego jeszcze nie piłam ;-) Musi Ciekawie smakować ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak