Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka warstwowa orkiszowo-owsiana
Kroki postępowania
Kolejność dodawanych składników ma znaczenie!
Pozostawić na pół godzimy do podrośnięcia.
mąka | 3 szkl. orkszowa |
mąka | 1 szkl. owsiana |
mleko | 1 szkl. |
olej | 1 szkl. |
jajko | 4 |
drożdże | 100 g |
cukier | 1 szkl. |
budyń waniliowy | 1 op. |
rodzynki | duża garść |
kruszonka | |
płatki owsiane | 1/2 szkl. |
cukier | 1/2 szkl. |
mąka pszenna | 2/3 szkl. |
masło | 130 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: