Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

raffaello

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 2 i 1/2 szklanki
żółtko jajek 3
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier waniliowy 1
cukier kryształ 1 szklanka
kokos 20 dag
masło roślinne 30 dag
spirytus do smaku
herbatniki 4-5 paczek

Przepis i sposób przygotowania na: raffaello

W 1/2 szklanki mleka wymieszać żółtka oraz obie mąki i zmiksować. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać zmiksowane żółtka z mąką i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń. Na koniec dodać wiórki kokosowe i spirytus, wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i układać ciastka herbatniki. Następnie nałożyć masę i znów herbatniki- tak aby powstały 4 warstwy. Na wierzch wyłożyć masę i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto lekko przykryć folią aluminiową i włożyć do lodówki. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 14.01.2014 00:30
uwielbiam też
bietka 04.01.2014 15:13
uwielbiam to ciacho :)
halina17 04.01.2014 14:03
Robiłam na święta, bardzo lubię.
olla85 04.01.2014 13:29
Uwielbiam rafaello. Twoje wygląda mega pysznie!
Marta1986 04.01.2014 12:51
apetyczne ciasto
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 12:42
Uwiebiam!!
Barbara13 04.01.2014 12:27
Uwielbiam to ciasto :)
Michał2 04.01.2014 11:58
jedno z moich ulubionych
Cranberry 04.01.2014 11:51
Pyszne ciacho
Barbara777 04.01.2014 11:45
uwielbiam to ciastko
iwi 04.01.2014 11:18
Takiemu ciachu nie sposób się oprzeć;)
norweska20 04.01.2014 11:17
jadłam już to ciasto i było pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak