Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana w cieście francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 5-8 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 mały
por (biała część) 1 szt
ciasto francuskie
żółtko jajek
masło
sól
pietruszka suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Warzywa umyć i obrać.
Krok 1 - Ryba zapiekana w cieście francuskim foto
2
Marchewkę , seler i pietruszkę zetrzeć na tarce i wrzucić na rozgrzane masło
Krok 2 - Ryba zapiekana w cieście francuskim foto
3
Pora pokroić w paseczki i dodać do warzyw.
Krok 3 - Ryba zapiekana w cieście francuskim foto
4
Warzywa podlać wodą , doprawić i dusić do miękkości.
Krok 4 - Ryba zapiekana w cieście francuskim foto
5
Rybę odmrozić , osuszyć ręcznikiem papierowym , doprawić z jednej strony solą i pieprzem i obficie posypać natką pietruszki.
Krok 5 - Ryba zapiekana w cieście francuskim foto
6
Rybę położyć na rozgrzane masło z przyprawionej strony i doprawić na patelni z drugiej.
Krok 6 - Ryba zapiekana w cieście francuskim foto
7
Rybę usmażyć z obu stron.
Krok 7 - Ryba zapiekana w cieście francuskim foto
8
Na cieście francuskim układamy warstwę warzyw układając je w kształt ryby na to kładziemy rybę i warstwę warzyw i sklejamy formując kształt ryby.
Krok 8 - Ryba zapiekana w cieście francuskim foto
9
Kładziemy łączeniem do dołu, smarujemy żółtkiem robimy oko i płetwę.
Krok 9 - Ryba zapiekana w cieście francuskim foto
10
Posypuję natką pietruszki i piekę 20 minut w temp 220 stopni
Krok 10 - Ryba zapiekana w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.01.2014 16:45
piękna rybka
halina17 04.01.2014 13:57
Dobra ryba w cieście francuskim.
iwi 04.01.2014 13:05
Fajny pomysł na rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak