Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej i jabłka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 główki
cytryna 0,5 sztuki
cebula 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej i jabłka

Kroki postępowania

1
Kapustę czerwoną szatkujemy i przekładamy do garnka- dolewamy wody do wysokości kapusty. Wkrapiamy sok z cytryny aby kapusta nie straciła koloru. Kapustę gotujemy około 20 minut- do miękkości.
Krok 1 - Surówka z kapusty czerwonej i jabłka foto
2
Obieramy jabłko i trzemy go na tarce na grubych oczkach. Do jabłka dodajemy ugotowaną, ostudzoną i odsączoną kapustę.
Krok 2 - Surówka z kapusty czerwonej i jabłka foto
3
Cebule kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kapusty.
Krok 3 - Surówka z kapusty czerwonej i jabłka foto
4
Mieszamy składniki i dodajemy oliwę . Doprawiamy do smaku pieprzem, sola i jeszcze raz skraplamy sokiem z cytryny.
Krok 4 - Surówka z kapusty czerwonej i jabłka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 28.01.2014 10:54
Sałatka, której dawno już nie jadłam, a jest pyszna!
Katarzyna54 28.12.2013 17:11
bardzo lubię taką surówkę
IwonaDD 28.12.2013 11:39
pyszny dodatek do obiadu
Megg 28.12.2013 11:35
Bardzo lubię surowce z czerwonej kapusty, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak