Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z udźca indyka

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1,5 kg
olej rzepakowy 150 ml
czosnek 4 ząbki
pierrz biały świeżo mielony
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieczarki zblanszowane g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z udźca indyka

Kroki postępowania

1
Udziec myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,usuwamy kość i skórę. Rozcinamy udziec,tak aby powstał duży płat mięsa. Nacieramy go solą i białym pieprzem.
Krok 1 - Rolada z udźca indyka foto
2
Z oleju,rozgniecionego czosnku,ziół prowansalskich i mielonej papryki robimy marynatę.Marynatą polewamy mięso,owijamy naczynie folią spożywczą i wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Krok 2 - Rolada z udźca indyka foto
3
Na zamarynowane mięso rozkładamy plastry pieczarek,zwijamy roladę i spinamy ją w kilku miejscach wykałaczkami. Roladę wkładamy do rękawa do pieczenia,polewamy resztą marynaty,rękaw szczelnie zapinamy klipsami. Pieczemy 60 minut w temp. 200 stopni.
Krok 3 - Rolada z udźca indyka foto
4
Po upieczeniu pozostawiamy roladę w rękawie do wystygnięcia. Zimną kroimy w plastry.
Krok 4 - Rolada z udźca indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 05.01.2014 20:46
Tej części indyka jeszcz neie jadłam :) ale wygląda paetycznie.
w mojej kuchni 29.12.2013 08:06
same pyszności na talerzu..
monikaT83 28.12.2013 22:35
wspaniałe mięsko:)
Megg 28.12.2013 20:18
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak