Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy ziemniaczano - ziołowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
mąka pszenna 3 łyżki
żółtko jajek 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/3 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
natka piertuszki do dekoracji
oregano 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy ziemniaczano - ziołowe

Ziemniaki gotujemy, studzimy i mielimy w maszynce. Dodajemy mąkę, żółtko, jajo, bułkę tartą i przyprawy. Zagniatamy ciasto. Formujemy ok 6-7 cm wałeczki i gotujemy w osolonym wrzątku ok 2 min od wypłynięcia. Ozdabiamy natką pietruszki. Podajemy z sosem cebulowo - pieczarkowym lub innym ulubionym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 29.12.2013 20:34
bardzo fajne
iwi 29.12.2013 19:01
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak