Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet bez wątróbki

4.0
(29)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
pierś z kurczaka 1 sztuka
cebula 2 sztuki
jajko 2 sztuki
marchew 2 sztuki
seler 1 sztuka
por 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
sól do smaku 1 do smaku
boczek 1/2 kg
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet bez wątróbki

Mięso ugotować z warzywami,przekręcić przez maszynkę + 2 cebule + bułka (wcześniej namoczona) dodać 2 jajka,sól,pieprz (warzywa-marchew,seler,por,cebula) zmieloną masę włożyć do wysmarowanej foremki. Piec do zarumienienia się wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak