Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z orzechami po węgiersku

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 25-30 dag
mleko 2% 350 ml
cukier drobny 1 łyżeczka
masło do smażenia
Nadzienie:
orzechy włoskie 25 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 350 ml
dekoracja
sos czekoladowy
połówki orzechów
cukier puder
cukier puder 2 trzcinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z orzechami po węgiersku

Kroki postępowania

1
Ciasto: Jajka wbijam do miski ucieram na puszysto z cukrem,wlewam mleko i wsypuję mąkę cały czas miksując,robię ciasto naleśnikowe.Odstawiam na 15 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewam odrobinę masła i porcjami smażę naleśniki,około 2-3 minut z każdej strony.Trzymam w ciepłym miejscu aby nie ostygły.
Krok 1 - Naleśniki z orzechami po węgiersku foto
2
Nadzienie: Orzechy mielę drobno.Schłodzona smietankę ubijam na puszysto pod koniec wsypuję puder mieszam,nastepnie dodaję orzechy i mieszam wszystko razem. Tuż przed podaniem smaruję ciepły naleśnik kremem orzechowym,
Krok 2 - Naleśniki z orzechami po węgiersku foto
3
składam w kopertę i podaję na talerzu oprószone cukrem pudrem,polane sosem czekoladowym i dekoruję połówkami orzechów włoskich. Smacznego!
Krok 3 - Naleśniki z orzechami po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 30.12.2013 21:02
zjadłoby się takie
Rycerz
Rycerz 30.12.2013 20:48
Na pewno smaczne!
maciek7 30.12.2013 20:42
przepyszne
Zdzisław 30.12.2013 19:57
dla mnie smacznie podane
Ivonne 30.12.2013 19:56
Pyszności!
Romanowka 30.12.2013 19:55
Pysznie wyglądają!
Konczi 30.12.2013 19:54
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak