Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z żółtych pomidorów

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 litr
pomidory żółte 600 gram
makaron 200 gram
bazylia
natka pietruszki
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z żółtych pomidorów

Kroki postępowania

1
Umyte pomidory przekładamy do garnka i podlewamy wodą, ja wykorzystałam własne pomidory ze szklarni które miałam w zamrażarce, dlatego nie dodawałam wody, gdyż wytworzyła się ona sama po rozmrożeniu. Pomidory nastawiamy na gaz i czekamy aż sie rozgotują.
Krok 1 - Pomidorowa z żółtych pomidorów foto
2
Następnie pomidory dokładnie przecieramy przez gęste sito do przygotowanego wcześniej rosołu (nie polecam ich miksować gdyż wtedy będą też skórki, które niezbyt ładnie będą wyglądać).
Krok 2 - Pomidorowa z żółtych pomidorów foto
3
Do tak przygotowanej zupy pomidorowej dodajemy szczypte suszonej bazyli i posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy całość do smaku. Zupę zabielamy śmietaną, podajemy z ugotowanym makaronem
Krok 3 - Pomidorowa z żółtych pomidorów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 20.01.2014 07:16
Świetny pomysł :)
Maria 70 07.01.2014 18:26
Tyle jest odmian i z każdej można ugotować właśnie pomidorową.Przełamałaś konwencję!
Olga_SK 07.01.2014 14:09
Bo kto powiedział, że pomidorowa musi być czerwona? Super pomysł :D
Janina 07.01.2014 12:29
Fajny efekt;)
msmors 07.01.2014 12:26
takiej pomidorowej to jeszcze nie miałam okazji jeść. Ciekawy pomysł
Joannasz3190 07.01.2014 12:01
Oryginalna :)
Romanowka 07.01.2014 11:40
Wygląda bardzo smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak