Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
mięso mielone z indyka 500 g
cebula 1 szt
sos pomidorowy
przyprawa wloską
sól, pieprz
czosnek 2 ząbki
tarty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka

Kroki postępowania

1
Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, razem z posiekanym miąższem wyciętym ze środka bakłażanów zeszklić na oleju.
Krok 1 - Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka foto
2
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać do niego zeszkloną cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy, wymieszać.
Krok 2 - Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka foto
3
Farszem napełnić bakłażany. Układać w naczyniu żaroodpornym, podlać sos pomidorowy.
Zapiekać w piekarniku ok 40 min w 180 stopni.
Krok 3 - Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.01.2014 14:19
ach zjadłoby się takiego pysznego bakłażana, wygląda super
Olga_SK 07.01.2014 14:06
Pyszne danie :)
Bogusiaz 07.01.2014 13:33
Aż mi ślinka cieknie:) Naprawdę super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak