Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso drobiowe 80 dag
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
pomidory w puszce 1 puszka
masło 15 dag
mąka 2 łyżki
mleko
gałka muszkatołowa
pieprz, sól
żółty ser starty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem

Na rozgrzaną patelnię wlewamy 1 łyżkę oliwy i szklimy cebulkę pokrojoną w kostkę i zmiażdżony czosnek. Dokładamy mielone mięso drobiowe, doprawiamy według uznania. Do osobnego garnka wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 ząbki czosnku, doprawiamy pieprzem i solą, bazylią oraz sproszkowaną papryką. Gotujemy aby powstał gęsty sos, można też zmiksować blenderem. Połowę sosu dodajemy do mielonego mięsa i chwilę dusimy. W rondelku rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę, podsmażamy i wlewamy mleko. Całość energicznie mieszamy i gotujemy przez mniej więcej 4 minuty.Na koniec dodajemy pieprz, gałkę muszkatołową i minimalną ilość soli, ponownie mieszamy.
Pozostałą część sosu wylewamy na dno naczynia żaroodpornego i dokładnie rozprowadzamy. Makaronowe rurki napełniamy mięsnym farszem i układamy w naczyniu. Na wierzch wylewamy ciepły sos beszamelowy i posypujemy starty żółty ser. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200*C na ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 17.02.2014 11:34
smakowite ;)
Cranberry 17.02.2014 10:42
pyszności na talerzu !
idealme 08.01.2014 23:55
ale pyszne! :)
marcia7 08.01.2014 23:01
pysznie zawinięte
SylwiaMagdaSabin 08.01.2014 22:47
Uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak