Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 80 dkg
pieczarki 1/2 kg
cebula
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z pieczarkami

Umyte i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki. Delikatnie rozbijamy. Oprószamy kucharkiem i pieprzem z obu stron. Na rozgrzanym oleju rumienimy mięso. Następnie podlewamy małą ilością wody dodajemy ziele i liście laurowe, przykrywamy i dusimy pod przykryciem. W tym czasie obrane i pokrojone pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju razem z cebulką. Dodajemy do duszonego mięsa. W razie potrzeby dolewamy wodę i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.09.2014 15:10
Smaczny obiadek :)
gibli 22.08.2014 08:37
smaczne mięsko)
erym 10.07.2014 18:39
cos w tym przepisie jest, ze slinka sama leci, moze to grzybki :)
Grażyna13 20.06.2014 21:56
Co za pyszności :)
IwonaDD 26.02.2014 14:41
smaczne danie
Malinka 21.02.2014 09:21
To coś w sam raz dla mnie, uwielbiam takie połączenie, pycha!
barbara11561 13.02.2014 16:04
pyszne mięsko:)
Katarzyna59 30.01.2014 10:12
przepyszna
romanrafal
romanrafal 27.01.2014 16:02
pyszne mięsko
Wacław 13.01.2014 14:35
pyszne jedzonko !
florka 11.01.2014 10:23
bardzo smakowite
kornelcia 07.01.2014 22:34
mięso smakowicie podane
mirosława4 06.01.2014 15:17
bardzo lubię takie mięsko :)
Michał2 06.01.2014 15:13
dobre mięsko -smaczne!
mela25 06.01.2014 09:29
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak