Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z szynką parmeńską w cieście francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowania
szynka parmeńska 200 gram
ser 250 gram
pieprz
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z szynką parmeńską w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Rozwijamy cisto francuskie. na jego całości układamy szynkę oraz ser. Zawijamy to wszystko w roladkę i zawinięte w papier od ciasta francuskiego wkładamy na około 20 min do zamrażarki.
Krok 1 - Roladka z szynką parmeńską w cieście francuskim foto
2
Wyciągamy naszą roladkę z papieru rozcinamy na kawałki (jak bagietkę) i następnie smarujemy z wierzchu rozbitym jajkiem i posypujemy odrobiną pieprzu.
Krok 2 - Roladka z szynką parmeńską w cieście francuskim foto
3
Wkładamy na około 15 min do rozgrzanego piekarnika. I gotowe Życzymy Smacznego !!!
Krok 3 - Roladka z szynką parmeńską w cieście francuskim foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 05.01.2014 16:11
bardzo dobre
KasiaK90 05.01.2014 16:10
pyszne roladki!!
Papryczka 05.01.2014 15:59
smaczne są takie
kasiaw 05.01.2014 15:30
fajna przekąska
w mojej kuchni 05.01.2014 15:13
ale smakołyki, proste i szybkie
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 14:49
Ciekawy pomysł
Joannasz3190 05.01.2014 14:37
Pyszności :)
dodi 05.01.2014 14:31
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak