Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc indyczych

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serce indycze 60-70 dag
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
fasola szparagowa 10 dag
bulion warzywny 1,5 l
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej do smażenia
sól
Majeranek suszony Prymat
cukinia 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc indyczych

Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, por oczyścić i pokroić w półplasterki, cukinię pokroić na ćwiartki, fasolę pokroić na mniejsze kawałki.
Serca umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Obsmażyć na patelni. Następnie przełożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować na małym ogniu do miękkości, odcedzić. Ugotowane serca przełożyć do gotującego się bulionu, dodać warzywa i razem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Na koniec zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.01.2014 09:00
Bardzo dobry
barbara11561 10.01.2014 14:55
bardzo lubię podroby indycze:)
fotoviderek 07.01.2014 07:15
Pyszne jedzonko :)
norweska20 06.01.2014 12:48
pyszne danie
dodi 06.01.2014 12:28
smakowity gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak