Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anusiowa zupa z czerwonej soczewicy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica czerwona 100 g
rosół drobiowy 350-450 ml
por 1 szt
pietruszka korzeń 1/2 szt
marchewka 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
boczek 4-5 plasterków
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1/2-1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Anusiowa zupa z czerwonej soczewicy

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać rosół dodać por, pietruszkę i marchewkę (można pokroić w kostkę), czosnek i cebulę (w całości). Chwilkę pogotować. Dodać wypłukaną soczewicę i gotować około 15 minut.
Krok 1 - Anusiowa zupa z czerwonej soczewicy foto
2
Następnie do zupy przecier pomodorowy. Boczek pokroic w drobną kostkę i zrumienić na patelni. Wrzucic do garnka z zupą. Gotować jeszcze około 5 minut.
Krok 2 - Anusiowa zupa z czerwonej soczewicy foto
3
Doprawic do smaku solą, pieprzem, papryka chili i czosnkiem niedźwiedzim.
Krok 3 - Anusiowa zupa z czerwonej soczewicy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.01.2014 11:31
przepyszna zupka :)
mysza666 13.01.2014 20:38
Oj zjadłabym taką gorącą zupkę w takie zimne dni ;)
irenka 13.01.2014 20:35
pyszna,Anusia wie co dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak