Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa na winie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 50 dag
cebula biała 2 szt.
pomidor 2 szt.
ziemniaki 4 szt.
marchew 1 szt.
papryka czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
smalec 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny 3 szklanki
kminek 1/2 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
wino czerwone 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa na winie

Wykonanie:
Mięso opłukać, pokroić razem z cebulą i czosnkiem. Rozgrzać smalec, obsmażyć mięso, włożyć cebulę i dalej smażyć. Posypać mieloną papryką, wlać bulion i wino. Dodać majeranek, kminek i gotować na wolnym ogniu około 45 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Paprykę i ziemniaki również pokroić razem z marchewką . Przygotowane warzywa wrzucić do zupy i gotować następne 25 minut. Zupę doprawić do smaku i zaciągnąć śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 14.01.2014 23:42
Dobra, energetyczna zupka!
pawel123 14.01.2014 23:31
bardzo apetycznie wygląda
migotka28 14.01.2014 21:37
w sam raz na rozgrzanie
Patriszja
Patriszja 14.01.2014 18:38
smakowite ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak