Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w pikantnym sosie żurawinowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżki
woda 1 szkl
żurawina 20 dag
ketchup 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w pikantnym sosie żurawinowym

Filety umyć, osuszyć i delikatnie rozbić ale nie zbyt cienko. Następnie oprószyć je przyprawą do drobiu i odstawić do lodówki na 1h. Żurawinę zalać wodą i gotować 10-15 min aż zacznie się delikatnie rozgotowywać, a następnie dodać ketchup i całość jeszcze zagotować. Filety delikatnie obsmażyć z każdej strony, a następnie przełożyć do naczynia do zapiekania, zalać sosem żurawinowym i piec w temp. 180 st przez 15 min.
Gotowe filty z kurczaka w pikantnym sosie żurawinowym podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.05.2014 17:06
Fajnie zrobiona ryba.
Renataj 29.01.2014 20:26
Pyszne zestawienie: drób i żurawina.
JOANNA16 17.01.2014 10:17
pychota aż by się zjadło)))
ppaulina 15.01.2014 21:55
z żurawiną jeszcze nie jadłam
Gabi44 15.01.2014 11:32
Żurawinki smaczne i zdrowe doskonale pasują do kurczaka.
EwelinkA_93 15.01.2014 11:21
super wygląda :-)
Kuchenka 15.01.2014 11:15
o, super pomysłowe jedzonko
brioszka 15.01.2014 10:59
ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak