Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
por 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
ryż 100 gram
koncentrat pomidorowy 4 łyżka
śmietana 12% 3 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Udka zalać wodą i wrzucić garnka.
Marchew,pietruszkę i seler obrać,umyć i pokroić w plasterki. Wrzucić do garnka.
Por umyć i pokroić w plastry. Dodać do garnka. Zalać wodą i gotować do miękkości warzyw.
Cebulę obrać i przypalić na gazie i wrzucić do garnka. Dodać koncentrat.
Gdy warzywa będą na pół ugotowane wsypać ryż i gotować jeszcze aż warzywa będą miękkie i ryż ugotowany. Śmietanę wymieszać koziołkiem z kilkoma łyżkami zupy i wlać wymieszaną śmietankę do zupy.
Posypać natką pietruszki i przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak