Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kiszonej kapusty
1. Kapustę wypłukać , włożyć do garnka i wstawić niech się gotuje na małym ogniu .
2. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy .
3. Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty kiszonej , pomału zmięknie koło 2 godzin potrzebuje.
4. Po 2 godzinach smażę kiełbasę pokrojoną w kostkę , niech się trochę wytopi i podsmaży. Przekładam do garnka razem z tłuszczem wytopionym .
5. Gotuje osobno mięs drobiowe( akurat miałam skrzydełka 10 sztuk ) . Gotuje na drobiowym rosołku z dodatkiem 2 marchewek liścia laurowego i ziela angielskiego .
6. Ugotowane skrzydełka studzę i obieram przekładam do gara z kapustą .
7. Gotuje wszystko razem dolewając rosół ze skrzydełek . Na końcu dodaje przecier pomidorowy .
8. Razem gotowanie trwało prawie 4 godziny ale bigos wyszedł rewelacyjny .