Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pończochy.

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
sól 1/2 szklanki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat 2 łyżki
papryka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pończochy.

Karkówkę myjemy i osuszamy w szklaną miskę wsypujemy cukier ,wkładamy karkówkę dobrze obtaczamy zamykamy miskę i wstawiamy do lodówki na 36 godzin po tym czasie wyjmujemy mięso myjemy osuszamy i powtarzamy czynność tylko zamiast cukru wsypujemy sól i sól do peklowania obtaczamy mięsko zamykamy miskę i na 36 godzin do lodówki. Karkówkę wyjmujemy i myjemy ,osuszamy . Do miski wkładamy majeranek,bazylię ,płatki papryki ,skruszone liście laurowe i dobrze obtaczamy mięsko .Bierzemy podkolanówkę taką zwykłą damską (oczywiście nową :-) ) i wkładamy nasze mięsko i zawieszamy na 7 dni w przewiewne,ciepłe ,suche miejsce. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy w cieniutkie plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 12.01.2014 16:25
Renata9,ale to nie musi być pończocha.U Christophera ,na DS ,widziałam schab w specjalnej siatce do takich celów.
gosia561 12.01.2014 15:02
super mięsko
Renata9 12.01.2014 14:35
na samą myśl, że to z pończochy, nie zjadłabym tego, nawet z czystej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak